Εισαγωγή  Η περιοχή του Κορθίου

  ΚΟΡΘΙ  

Είναι μιά εκτεταμένη περιοχή στο νότιο τμήμα της περιοχής, που περιλαμβάνει πολλούς οικισμούς. Πολλά είναι τα μέρη που αξίζει να δείτε

Η πηγή στα ΑηδόνιαΓραφικό χωριό είναι τα Αηδόνια, με την όμορφη παλιά πηγή, τα πυργόσπιτα και τη Μονή Αλινού. Αξέχαστο θα σας μείνει το πανηγύρι στους Κουρνούς, επάνω από τα Αηδόνια στις 29 Αυγούστου. 

Επισκεφθείτε τον παραδοσιακό οικισμό Αμονακλειού και το μεσαιωνικό Μουσιώνα, την Αγ. Τριάδα στο Κόρθι, που ήταν το πρώτο προεπαναστατικό σχολείο στην Ανδρο και διαθέτει αξιόλογα κειμήλια. Στην Πίσω Μεριά δείτε τους νερόμυλους στο Μπουρό. Ξεκουραστείτε στη γραφική πλατεία στο Κόρθι και συνεχίστε με τις βυζαντινές εκκλησίες του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου και του Αγ. Νικολάου.

Αν έχετε διάθεση εξερεύνησης μπορείτε να πάτε στην περιοχή του Στενού, όπου θα αποζημιωθείτε με τη θέα, αλλά και από τις ερημικές παραλίες που θα βρείτε.

Μην παραλείψετε να δείτε τη Μονή Τρομαρχίων και να παραβρεθείτε σε κάποιο από τα πανηγύρια που γίνονται εκεί το Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο, αλλά και στον Αη Γιάννη στις Κρεμμύδες στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπου θα πάτε με το καΐκι.