ΑΡΧΕΙΟ 1999

 

  • 24 έως 26-9-1999: Στις 24-26 Σεπτεμβρίου γιορτάστηκαν στο Κόρθι οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο Πανευρωπαϊκός αυτός θεσμός, που γιά τη χώρα μας έχει φέτος σαν θέμα "το αθάνατο νερό", ξετυλίγει την ιστορία κάθε τόπου, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις καθημερινές ασχολίες των κατοίκων. Σ' αυτά τα πλαίσια, έγιναν στο Δήμο Κορθίου τα εγκαίνια ενός ανακαινισμένου νερόμυλου, καθώς επίσης έκθεση φωτογραφιών παλιών νερόμυλων της περιοχής του Δήμου, αλλά και περίπατος στα Διποτάματα.
    * Περισσότερες πληροφορίες *

  • 4 έως 30-9-1999: Στον Ορμο Κορθίου της Ανδρου, από 4 έως 30 Αυγούστου 1999, πέντε ξένες καλλιτέχνιδες προερχόμενες από όλες τις ηπείρους και πέντε ελληνίδες, δημιούργησαν και αντάλλαξαν απόψεις, μεταξύ τους και με το κοινό, σχετικά με την τέχνη και τον πολιτισμό.

  • 21-8-1999: Εγινε γιά τέταρτη χρονιά η Γιορτή Κρασιού στο Βουνί στις 21 Αυγούστου. Τη διοργάνωση είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουνίων "Η Πετρένια". Το ντόπιο εξαιρετικό κρασί ήταν άφθονο κι έτσι το γλέντι αυτή τη ζεστή Αυγουστιάτικη βραδιά συνεχίστηκε μέχρι το πρωί.
    * Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση *

  • 13-8-1999: Το βράδι της 13ης Αυγούστου ήταν μαγικό στο Συνετί. Ο Τζον Μοδινός και οι καλλιτεχνικοί του συνεργάτες γέμισαν τη ζεστή νύχτα με δροσερές μελωδίες, μέσα στο υποβλητικό περιβάλλον του χωριού. Το πλήθος κόσμου που συνέρευσε ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, απόλαυσε τους εξαίρετους καλλιτέχνες, ξεσπώντας συχνά σε ζωηρές επευφημίες. Την εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Γιώργο Δάμπαση και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συνετίου, κάτω από την αιγίδα του Δήμου Κορθίου, τίμησαν πολλοί επισημοι, με προεξάρχοντες τους Δημάρχους Κορθίου και Ανδρου.
    * Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση *

  • 31-7-1999: Σημαντική επιτυχία και αρκετή προσέλευση κόσμου είχε το κονσέρτο των Μάριον Σούπερτ και Βόλφγκαγκ Σούπερτ, που έγινε στον Ορμο στις 31 Ιουλίου. Οι δύο εξαίρετοι γερμανοί καλλιτέχνες μάγεψαν τους φίλους (και όχι μόνο) της κλασσικής μουσικής, ερμηνεύοντας έργα για κιθάρα και βιολοντσέλο. Η Μάριον και ο Βόλφγκαγκ Σούπερτ ζούν μόνιμα στην Ανδρο, κάτι που τιμά το νησί.
    * Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση *

  •  Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία τύπου