Εισαγωγή  Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

  2-6-2009  

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στις 24 Μαΐου 2009, έπειτα από πρόσκληση – ανακοίνωση του Δήμου Κορθίου, του Συλλόγου Ζεστής Φωλιάς, του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου & του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Κορθίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σύστημα υγείας του τόπου μας και του νησιού μας γενικότερα. Οι συγκεντρωμένοι εξέδωσαν το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα

“Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι της νήσου Άνδρου εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας του νησιού για αυτούς τους λόγους ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Την άμεση υπογραφή της ΚΥΑ από τον Υπ. Οικονομικών, Υγείας και Εσωτερικών για τον χαρακτηρισμό του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου στον Όρμο Κορθίου και Μπατσιού που δεν έχει γίνει εδώ και τρία χρόνια για λόγους οικονομικούς παρόλο που περιλαμβάνεται ως τέτοιο στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας  με αποτέλεσμα την έλλειψη δυνατότητας στελέχωσής του. Ένα νέο κτίριο με πλήρη εξοπλισμό που έγινε με χρήματα του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε χώρο που δωρήθηκε για αυτό τον σκοπό και υποστηρίχθηκε η ανέγερσή του (μελέτες κλπ.) από τον Δήμο, ιδρύματα, ΝΑΚ κλπ.
  2. Πλήρης στελέχωση του Κέντρο Υγείας Άνδρου με αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών.
  3. Αποκέντρωση του ΕΚΑΒ με παράλληλη ενίσχυσή του διότι η σημερινή λειτουργία περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει.
  4. Ενίσχυση και παρότρυνση των προγραμμάτων πρόληψης υγείας του πληθυσμού.
  5. Ίδρυση και λειτουργία μονάδας αιμοκάθαρσης.
  6. Την μόνιμη εγκατάσταση ελικοπτέρου στο Νομό Κυκλάδων σε όποιο νησί υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές για την αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών.  

Δηλώνουμε ακόμη ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για καλύτερες υπηρεσίες υγείας στο νησί μας και εν τέλει καλύτερη ποιότητα ζωής.”

 

 

Δήμος Κορθίου

 

Τοπικό Συμβούλιο Νέων
Δήμου Κορθίου

Σύλλογος Ζεστής Φωλιάς

 

Σύλλογος Γυναικών Κορθίου

 

Οι κάτοικοι

 

Επιστροφή