Εισαγωγή  Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

  27-5-2006  

«ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ» ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ»
ΑΠΟ ΤΑ «ΑΛΑΝΙΑ» ΤΟΥ ΚΟΡΘΙΟΥ.

Το πρώτο βραβείο πανελλαδικά στην κατηγορία σύνθεσης (τραγούδι, μουσική, στίχος) κέρδισαν οι μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κορθίου, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Οικολογικής Αυτοκίνηση – Συνεισφορά στο Περιβάλλον.»

Το πρόγραμμα «Οικολογική Αυτοκίνηση» σχεδιάστηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εφήβων στην προσπάθεια μείωσης της ρύπανσης και της βελτίωσης του επιπέδου ποιότητας της ζωής.  Στόχος των μαθητών ήταν η αναζήτηση και ο εντοπισμός των προβλημάτων, που δημιουργούνται απ’ την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων, η ανταλλαγή απόψεων και η εύρεση λύσεων.

Η πρώτη παρουσίαση της εργασίας των μαθητών έγινε στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου Τ.Λ. Κορθίου, στις 17 Μαρτίου 2006, όπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι του προγράμματος, αξιολογητές, τοπικοί παράγοντες του νησιού, καθηγητές και γονείς.

Το τραγούδι που συνέθεσαν και ερμήνευσαν για τις ανάγκες του προγράμματος τα «ΑΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠ» (Βούλα Μανετα, Γιάννης Γουλιερμής, Όργκεστ Κρίπα, Θοδωρής Σπέρτος, Γιάννης Στρατής, Γιώργος Δράκος, Δημήτρης Σκόρδος και Γιούλιαν Σαφέτι), συνοδευόμενο από ένα video clip με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές, κέρδισε τις εντυπώσεις την τελική τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου 2006 στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών στην Αθήνα.

Τα «ΑΛΑΝΙΑ ΤΗΣ ΡΑΠ»  απεχώρησαν απ’την αίθουσα με μία αναμνηστική, τιμητική πλακέτα και ως έπαθλο μία εβδομάδα στις κατασκηνώσεις ecocamp στην περιοχή Καλαβρύτων.  Αξίζει να αναφερθεί ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 28 σχολεία απ’ολη την Ελλάδα, εκ των οποίων πέντε βραβεύθηκαν.

Μπράβο στα παιδιά και στην καθηγήτριά τους κα. Μαρία Μίχου!

Επιστροφή