Εισαγωγή  Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

  25-7-2006  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

*** ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ***

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2006.Ο Δήμος Κορθίου πραγματοποίησε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ημερίδα με θέμα«Ανθρώπινη Δραστηριότητα & Φυσικό περιβάλλον: Ένα πείραμα Καταγραφής Συνιστωσών της Ηλιακής Ακτινοβολίας στην Ακριτική Περιοχή Θράκη- Αιγαίο- Κύπρος» υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής- Διεύθυνσης Περιβάλλοντος με την συνεργασία του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του  γραφείου Προγραμματισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην ημερίδα αυτή συμμετείχαν το 1ο Ενιαίο Λύκειο Αλεξανδρούπολης, το Λύκειο Ακροπόλεως Λευκωσίας και το Λύκειο Κορθίου Άνδρου.

 Η Ημερίδα είχε σαν στόχο την παρουσίαση περιβαλλοντικών θεμάτων Αιχμής από τις σχολικές ομάδες. Τα θέματα τα οποία μελέτησαν οι μαθητές των σχολείων ήταν α)Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η υπερθέρμανση του πλανήτη μας και 2)Η μείωση της καταστροφής της στρατοσφαιρικής στοιβάδας του όζοντος.

Η Κήρυξη Έναρξης Ημερίδας έγινε από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών  κ. Γιώργο Θεοχαράτο και μετά ακολούθησε η παρουσίαση αποτελεσμάτων του προγράμματος. Μέσω της  μελέτης οι μαθητές απέκτησαν εξοικείωση με το Φυσικό Κόσμο, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του όζοντος, της υπεριώδους ακτινοβολίας  την Επιστήμη την Τεχνολογία και την Κοινωνία δηλαδή την κατανόηση της ανθρώπινης δραστηριότητας  και τις επιδράσεις στα αέρια του θερμοκηπίου στη στρατοσφαιρική στοιβάδα του όζοντος καθώς επίσης και τις επιπτώσεις στην υπερθέρμανση του περιβάλλοντος και τα αυξανόμενα επίπεδα βλάβης της υπεριώδους ακτινοβολίας στην ανθρώπινη υγεία στη κοινωνία και στους φυσικούς πληθυσμούς γενικά.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των μαθητικών ερευνών.Ο κ. Κωνσταντίνος Ιακωβίδης καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασε την επιθυμία του να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα σε έντυπο παγκόσμιας και ευρείας κυκλοφορίας διότι τα αποτελέσματα των μετρήσεων έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την επιστημονική κοινότητα. Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την επιθυμία τους

 να συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα για να γίνουν συγκριτικές μελέτες για την πορεία του περιβάλλοντος.Αίτημα το οποίο θα κάνει και ο Δήμος Κορθίου προς το Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ανώτερος στόχος είναι η κατανόηση και η εξοικείωση των μαθητών προς το φυσικό περιβάλλον ώστε να  γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Επιστροφή