Εισαγωγή  Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

  12-1-2006  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ν.Α ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΑΝΔΡΟΥ                                          

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ                                 Άνδρος   10-1-2006

Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

     Η Κτηνιατρική Υπηρεσία Επαρχείου Άνδρου Ν.Α Κυκλάδων, μετά την 309832/2-7-2005 εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων « Περί Της Γρίπης Των Πτηνών » ανακοινώνει τα παρακάτω:

1.     Τα οικόσιτα πουλερικά απαγορεύεται να διατηρούνται σε ανοιχτούς χώρους, αλλά μόνο σε κλειστούς, τα ανοίγματα των οποίων να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα τα οποία να αποκλείουν την επαφή τους με άγρια πτηνά.

Απαγορεύεται επίσης η διακίνηση και διάθεση ορνιθιών για εμπορία σε οικόσιτες εκτροφές καθώς και άλλων πουλερικών που έχουν περαιώσει την παραγωγική  τους ζωή .

2.     Οι συστηματικές εκμεταλλεύσεις πουλερικών  εκτός των ανωτέρω μέτρων, να εφαρμόζουν μέτρα βιοασφάλειας και να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις που παρασκευάζουν τις ζωοτροφές τους και τα συστήματα παροχής τροφής και νερού, από τυχόν προσεγγίσεις αγρίων πτηνών και άλλων ζώων ( ποντίκια )

Ειδικότερα  απαγορεύεται η χρήση πόσιμου νερού για τα εκτρεφόμενα  πουλερικά, όταν αυτό προέρχεται από εξωτερικές δεξαμενές στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση τα άγρια πτηνά.

3.     Οι τυχόν εκτρεφόμενες πάπιες και χήνες των οικόσιτων και συστηματικών εκτροφών πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από τα άλλα είδη πουλερικών.

4.     Απαγορεύεται στη διάρκεια του κυνηγιού πτηνών  η χρήση πτηνών των τάξεων Anseriformes charadriiformes ως δόλωμα.

                                                            Ο Προϊστάμενος Κ.Υ Άνδρου

                                                                 Γεώργιος Λιάκος

                                                                    Κτηνίατρος

Επιστροφή