Εισαγωγή  Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

  25-11-2005  

Διαγωνισμός Ζωγραφικής 31 Οκτ. – 1 Νοεμ. 05

 


Με πρωτοβουλία της κας. Δ. Olbrich - Μαριανού έγινε στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κορθίου διαγωνισμός ζωγραφικής στις 31 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου 2005. Ο διαγωνισμός ζωγραφικής επαναλαμβάνεται για 4η φορά από τη ζωγράφο Δέσποινα Olbrich – Μαριανού, που εργάζεται ως καθηγήτρια Καλλιτεχνικών στο 1ο Ελληνικό Γυμνάσιο Μονάχου, ενώ τις σχολικές διακοπές τις περνάει στο Κόρθι (Αγ. Μαρίνα). Στην πρότασή της ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό ο Δήμαρχος Κορθίου κ. Ιωάννης Γλυνός, η Διευθύντρια του Γυμνασίου – Λυκείου κ. Σταυρούλα Μαρίνου και η Υποδιευθύντρια κ. Ζωή Κνισσοβίτη. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όλοι όσοι συμμετείχαν, έλαβαν ως βραβείο, δωρεά της διοργανώτριας κ. Δέσποινας Olbrich – Μαριανού, από δύο ελαιόδενδρα με προοπτική να τα φυτέψουν, να τα φροντίζουν, να τα βλέπουν να μεγαλώνουν και τέλος να δίνουν τον ευλογημένο καρπό τους.

Η κα. Olbrich - Μαριανού εξηγώντας στους μαθητές το πνεύμα του διαγωνισμού είπε:

"Εσείς έχετε την τύχη να μεγαλώνετε κοντά στη φύση. Η Άνδρος, κυκλαδίτικο νησί, με πανέμορφη φύση, είναι ο καλύτερος δάσκαλος για να σας εμπνεύσει την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον. Το υγρό στοιχείο, η θάλασσα την περιβάλλει . Οι πηγές της χαρίζουν την πλούσια βλάστηση. Μην ξεχνάτε την πρώτη επαφή με το αλμυρό νερό κρατήστε τη θάλασσα, αλλά και την παραλία καθαρή. Μην μολύνετε το πόσιμο νερό των πηγών. Είναι η ζωή!

Ο καθαρός αέρας που αναπνέετε αναζωογονεί νου, ψυχή και σώμα. Χαρείτε αυτό το προνόμιο. Περιορίστε τη ρύπανση. Μην ξεχνάτε τη δύναμη της αιολικής ενέργειας που μετατρέπεται σε ηλεκτρική. Αξιοποιείστε την εμπειρία των προηγούμενων γενεών. Οι ανεμόμυλοι στέκουν ακόμη όρθιοι και οι ανεμογεννήτριες σας δείχνουν την ανάγκη για εναλλακτικές πηγές ενέργειας, που άριστα υποκαθιστούν το πετρέλαιο. Μην ξεχνάτε τις φυσικές καταστροφές. Ο άνθρωπος παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη φύση. Εάν ο άνθρωπός δεν προσέχει τη φύση, τότε η φύση τιμωρεί τον άνθρωπο. Είναι υπεύθυνος για ένα μέρος από τις καταστροφές της φύσης, ενώ την χρειάζεται άμεσα.

Τηρήστε το μέτρο στη ζωή σας, αγαπήστε τη φύση.

Είμαστε όλοι μέρος της. Αν σπάσει ένας κρίκος της αλυσίδας αυτή καταστρέφεται.

Θα’θελα από σας να λάβετε υπόψη σας τις τρεις λέξεις άνθρωπος, θάλασσα, αέρας και να εκφραστείτε με τον τρόπο που σας ταιριάζει".

Δ. Olbrich - Μαριανού

Επιστροφή