Εισαγωγή  Νέα - Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου

  2-6-2005  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Κορθίου ανακοινώνει με μεγάλη ευχαρίστηση την οριστική έγκριση της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού Κορθίου.

Πιο συγκεκριμένα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2000-2006, αποφάσισε στις 24-5-2005 να εντάξει το έργο με τίτλο "Αποχέτευση - ΕΕΛ Κορθίου" στον άξονα προτεραιότητας 2 "Προστασία Περιβάλλοντος & Βιώσιμη Διαχείριση Φυσικών Πόρων".

Πρόκειται για ένα κοινωφελές έργο εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για ολόκληρο το Δήμο Κορθίου, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να επιλυθεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, αυτό της αποχέτευσης, επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος. Στο μέλλον θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου και θα του προσδώσει ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πλήρους δικτύου αποχέτευσης σε όλη την έκταση του Ορμου Κορθίου, κατασκευή φρεατίων, αντλιοστασίων και άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων, κατασκευή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) σε χώρο του Δήμου στην περιοχή της Πούντας, κατασκευή υποθαλάσιου αγωγού διάθεσης, καθώς και άλλες απαραίτητες δράσεις, όπως η αδειάλειπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, κ.ά.

Ο συνολικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 4.500.000 ευρώ (περισσότερο από 1,5 δις δραχμές) και θα καλυφθεί κατά 75% από ευρωπαϊκούς (Ε.Τ.Π.Α.) και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Το έργο πρόκειται να υλοποιηθεί με τη διαδικασία της μελέτης-κατασκευής και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα, με στόχο την ολοκλήρωση και λειτουργία του μέχρι το τέλος του 2007.

Ο Δήμος Κορθίου οφείλει να ευχαριστήσει όλους όσους συστρατεύτηκαν για την επίτευξη αυτού του στόχου και διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το έργο αυτό να κατασκευαστεί και να λειτουργεί για το καλό του τόπου.

Επιστροφή