ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2004, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, πραγματοποιήθηκε η ετήσια βράβευση μαθητών και πολιτών του Δήμου Κορθίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Άνω Κόρθι (εντός του χώρου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου ο κ. Ανδρέας Μπάβας κατέθεσε στεφάνι προς τιμή των ευεργετών του σχολείου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Γιώργος Θεοχαράτος εκ μέρος της Αδελφότητας "Το Κόρθιον", ο κ. Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, Πρόεδρος της ΔΕΗ και η Διευθύντρια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου κα. Μαρία Γκρέπα, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο χώρο.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κορθίου κ. Ιωάννης Γλυνός απένειμε τιμητική πλακέτα στο Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων για τις αξιότιμες προσπάθειές του, την οποία παρέλαβε η πρόεδρος κα. Ξενούλα Γιαβρίδου.

Ο Δήμαρχος έκανε κατόπιν αναφορά στις δράσεις του Κληροδοτήματος Δημητρίου και Λιλίκας Μωραϊτη Άνδρου, το οποίο δραστηριοποιείται στους τομείς της Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς επίσης και στο Ιδρυμα Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Παπαδημητρίου εξήγγειλε τη θεσμοθέτηση δύο υποτροφιών ειδικά για παιδιά του Δήμου Κορθίου, απ' όπου κατάγεται και ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος απένειμε στον κ. Ανδρέα Μπάβα το απολυτήριο της δεύτερης τάξης του σχολαρχείου, πού βρέθηκε κατά την διάρκεια των πρόσφατων επισκευών του χώρου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη βράβευση των μαθητών που αποφοίτησαν από το Λύκειο Κορθίου:

Ο κ. Ιωάννης Παλαιοκρασσάς απένειμε την υποτροφία του Κληροδοτήματος Γεωργίου Βαρθολομαίου στον κ. Κλεάνθη Γλυνό του Δημητρίου

Ακολούθησε η απονομή υποτροφιών του Κληροδοτήματος Νικολάου Μανάλη στους:

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε πανηγύρι με ντόπια κεράσματα από την Αδελφότητα "Το Κόρθιον".

Επιστροφή