Ο συμπατριώτης μας Γιώργος Φράγκος είναι από τους πιο αξιόλογους Έλληνες ιστιοπλόους. Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1982 στην Αθήνα όμως από τα πρώτα χρόνια της ζωής του κατοικούσε στο Κόρθι. Αποφοίτησε από το Λυκείου Κορθίου το 2000 και σήμερα σπουδάζει στην Γυμναστική Ακαδημία. Είναι γιος του Χαράλαμπου και της Αικατερίνης Φράγκου και έχει μία αδελφή, τη Σοφία.

Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα το καλοκαίρι του 1997 και το 1998 – 1999 έτρεξε τους πρώτους του αγώνες. Το 1999 ξεκίνησε τον πρωταθλητισμό. Στην αρχή δεν είχε προπονητή αλλά στάθηκε δίπλα του ο άνθρωπος που τον γνώρισε το surf, ο κ. Άκης Χρυσοχού, Πανελλήνιος πρωταθλητής για 6 συνεχόμενες φορές. Είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Κορθίου Άνδρου και για την καλύτερη προετοιμασία του βρίσκεται μόνιμα πια εγκαταστημένος στην Αθήνα και προπονείται στο ΝΑΟ Βάρης – Βάρκιζας, με προπονητή τον παλαιό πρωταθλητή στα Mistral Δημήτρη Πηλιχό. Φυσικά είναι και μόνιμο μέλος της Εθνικής Ομάδας ιστιοπλοΐας.

Έχει καταφέρει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Είναι σταθερά και μόνιμα στην πρώτη 3άδα του επίπονου αυτού αγωνίσματος μαζί με τον Ολυμπιονίκη Νικόλα Κακλαμανάκη (από το οποίο είναι μικρότερος περισσότερα από 12 χρόνια) και τον φίλο και συναθλητή του Άκη Χρυσοχού.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Γιώργος Φράγκος έχει πολύχρονη (περισσότερο από 5 χρόνια) παρουσία στο άθλημα. Μια καριέρα γεμάτη από διακρίσεις αλλά και φυσικά αμέτρητες ώρες πλεύσης.

Στο τελευταίο επίσημο αγώνα στην Ελλάδα που ήταν στις 14 – 17 Νοεμβρίου 2003 κατάλαβε την 1η θέση γενικής ανδρών μεταξύ ελλήνων και ξένων αθλητών. Επίσης και στο τελευταίο επίσημο διεθνής αγώνας που διεξάχθηκε στην Κύπρο στις 19 Δεκεμβρίου 2003 κατάλαβε την 1η θέση γενικής ανδρών.

Είναι μέλος της τριμελούς Ολυμπιακής Ομάδας μετά από αγώνες πρόκρισης μεταξύ όλων των ελλήνων αθλητών.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Γιώργος Φράγκος έχει μια καριέρα γεμάτη από διακρίσεις αλλά και φυσικά από αμέτρητες ώρες πλεύσης. Άλλωστε το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή της ελληνικής κατάταξης ελλήνων ιστιοπλόων δείχνουν τις μεγάλες δυνατότητες του.

Επιστροφή