ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οπως είναι γνωστό, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2001 θα γίνει η γενική απογραφή πληθυσμού της Ελλάδας. Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνονται απο τις απογραφές, καθορίζονται μιά σειρά από προτεραιότητες της πολιτείας, που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με τον προγραμματισμό έργων και παροχή υπηρεσιών στους πολίτες. Είναι λογικό τέτοιου είδους προγραμματισμοί να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη το πληθυσμιακό κριτήριο. Με άλλα λόγια, η κατανομή έργων και υπηρεσιών ακολουθεί σε γενικές γραμμές την κατανομή του πληθυσμού προς όφελος τελικά του δημοσίου συμφέροντος.

Οπως λοιπόν είναι φανερό οτι για ένα ακατοίκητο χωριό δεν αναμένονται χρήματα απο το κράτος, έτσι και ένα κατοικημένο θα πάρει χρήματα σύμφωνα με τον πληθυσμό του.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Πρέπει να υπερκαλυφθεί ο αριθμός των 2000 κατοίκων, μιάς και αυτός καθορίζει το αν ο Δήμος είναι μικρός ή μεγάλος, με άμεση επίπτωση στη μελλοντική ανάπτυξη. Γιά παράδειγμα, στην προηγούμενη απογραφή, το 1991, ο Δήμος μας εμφάνισε 1980 κατοίκους, οπότε για 20 μόνο κατοίκους ζημιώθηκε για μια ολόκληρη δεκαετία.

Ακόμη, για να έχουν τα δημοτικά διαμερίσματα υποχρεωτικά εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να έχουν πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων. Πάλι στην προηγούμενη απογραφή, υπήρξαν περιπτώσεις χωριών, που για μικρό αριθμό κατοίκων χάθηκε η εκπροσώπησή τους.

Κατόπιν τούτων, ο Δήμος Κορθίου προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον των χωριών της περιοχής, να πράξουν το αυτονόητο: να βρίσκονται στα σπίτια τους την ημέρα της απογραφής, έτσι ώστε να υπερκαλυφθούν αυτά τα όρια. Ετσι, θα μπούν οι βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των χωριών, και όλης της περιοχής.

Μόνο με ένα μεγάλο αριθμό μόνιμων κατοίκων μπορούμε
να ανατρέψουμε το μαρασμό των χωριών μας.

Δώστε την ευκαιρία στην περιοχή του Δήμου
να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Δήμο Κορθίου (τηλ. 0282-61219, fax. 0282-61419, e-mail: dimos@korthi.gr).

Κόρθι, 24-1-2001
από το Δήμο Κορθίου

Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2001