ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα Κυριακή 4 Ιουνίου, συγκεντρωθήκαμε στο λιμάνι του Γαυρίου το σύνολο των κατοίκων του νησιού, πέρα και μακριά από πολιτικές, επαγγελματικές και άλλες τοποθετήσεις και υψώσαμε φωνή διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Διαμαρτυρόμαστε για τη διαμορφωμένη χρόνια τώρα κατάσταση στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του νησιού,

Διαμαρτυρόμαστε,

Σήμερα οι ανακατατάξεις στο χώρο της ακτοπλοϊας δημιουργούν τη δυνατότητα.

Παρόλα αυτά γνωστοί και άγνωστοι παράγοντες δεν επιτρέπουν, μέχρι τούτη την ώρα, να δρομολογηθούν αυτά τα πλοία, ούτε λύνουν βέβαια με τα υπάρχοντα πλοία τα προβλήματά μας.

Εμείς οι Ανδριώτες κάνουμε γνωστό σε όλους οτι έχουν εξαντληθεί η υπομονή και η αντοχή μας. Δηλώνουμε σε όλους οτι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εμποδίσει την ανάπτυξη του νησιού σε όφελος οποιουδήποτε. Ζητούμε από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να μεριμνήσει ώστε:

Σήμερα κλείνουμε, προειδοποιώντας προς κάθε κατεύθυνση, το λιμάνι μόνο για τρεις ώρες. Ομως δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση της λύσης των προβλημάτων μας με κάθε τρόπο μέχρι να βρούμε το δίκιο μας. Δεν θα υποθηκεύσουμε για κανένα λόγο την ύπαρξη, το μέλλον και την ανάπτυξη του νησιού μας.

Το ψήφισμα διαβάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συγκεντρωμένους στο λιμάνι του Γαυρίου στις 15:00 της 4ης Ιουνίου 2000

Μάιος - Ιούνιος 2000