ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Ενιαίο Κ.Ε.Κ. Νομού Κυκλάδων προτίθεται να υλοποιήσει σεμινάρια στην Άνδρο με αντικείμενο την άσκηση καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας για εργοδότες επιχειρήσεων Γ’ και Β’ κατηγορίας.

Στη Γ’ κατηγορία υπάγονται οι επιχειρηματίες εμπορικών καταστημάτων, γραφείων, ξενοδοχείων, εστιατόριων κ.α., που απασχολούν λιγότερο από 50 εργαζομένους. Στη Β’ κατηγορία υπάγονται οι επιχειρηματίες αρτοποιείων, ζαχαροπλαστείων, πρατήριων καυσίμων, συνεργείων αυτοκινήτων, αλουμινοκατασκευών και σιδηρουργείων, εργολάβων οικοδομών, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών ξυλουργών κ.α.

Για τη Γ’ κατηγορία απαιτούνται 10 ώρες εκπαίδευσης, ενώ για τη Β’ κατηγορία απαιτούνται 35 ώρες εκπαίδευσης. Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στη Β’ κατηγορία απαιτείται πέραν της συμπλήρωσης της αίτησης και καταβολή συγκεκριμένων δικαιολογητικών για τα οποία θα ενημερωθείτε από τον φορέα επιμόρφωσης. 

Η υλοποίηση των σεμιναρίων θα γίνει σε ημερομηνία που θα οριστεί μετά την έγκριση του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Συμβούλιο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας).

Με το πέρας της επιμόρφωσης θα χορηγηθεί στους επιχειρηματίες Πιστοποιητικό Παρακολούθησης το οποίο θα του επιτρέπει να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους.

Για πληροφορίες και για την υποβολή αιτήσεων επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2282 0 23535-23104.

Back