ΑΠΟ: ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΡΘΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ (ΕΛΤΑ)

 

 

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορθίου διαμαρτύρεται εντονότατα γιά την υποβάθμιση των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών στην περιοχή μας και πολύ περισσότερο γιά τη μεθόδευση που αποσκοπεί στο τελικό κλείσιμο του Ταχυδρομικού Γραφείου του Ορμου Κορθίου.

 

Θεωρούμε αδιανόητο να μείνει μιά ολόκληρη περιοχή, που σύμφωνα με τους νόμους, αλλά και τις προσπάθειες των κατοίκων χαρακτηρίζεται τουριστική, χωρίς σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες. Μιά τέτοια μεθόδευση ισοδυναμεί με βάρβαρη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και ταυτόχρονα θέτει μεγάλα εμπόδια στην ικανοποίηση των καθημερινών, επαγγελματικών και μη, αναγκών των μελών μας. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή.

 

Τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορθίου δηλώνουν οτι δεν είναι διατεθειμένα να γίνουν ο δούρειος ίππος των ΕΛΤΑ στην προσπάθειά τους γιά το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Γραφείου, ούτε ο σκουπιδοτενεκές των "άχρηστων", κατά την άποψη των ΕΛΤΑ, υπηρεσιών του. Γιά το λόγο αυτό, κάνουμε σαφές οτι κανένα μέλος του Συλλόγου μας δεν είναι διατεθειμένο να αναλάβει αυτό το ρόλο.

 

Ταυτόχρονα δηλώνουμε οτι θα εξασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας προκειμένου τα ΕΛΤΑ να επιτελούν με συνέπεια το έργο που βάσει του νόμου έχουν υποχρέωση να εκτελούν στην περιοχή μας.

 

Καλούμε τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ, έστω και την ύστατη στιγμή, να ακυρώσει τις όποιες σκέψεις υποβάθμισης ή και κλεισίματος του Ταχυδρομικού Γραφείου Ορμου και να σκύψει ρεαλιστικά και συνολικά στο πρόβλημα και τις δυνατότητες αναβάθμισης και εμπλουτισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Η ανάπτυξη της περιοχής είναι γιά μας αναγκαίος μονόδρομος και γι' αυτό καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να το αντιληφθούν, γιατί διαφορετικά θα μας βρούν δυναμικά αντιμέτωπους.

Κόρθι, 17-5-2001

Από το Σύλλογο Επαγγελματιών Κορθίου Ανδρου

May - June 2001