ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
- Δ/ΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

 

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

 

Οι Ανδριώτες αναγκάζονται γιά άλλη μιά φορά να διαμαρτυρηθούν εντονότατα γιά την απαράδεκτη ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Ανδρου. Λίγους μόλις μήνες από τις προηγούμενες δυναμικές διαμαρτυρίες γιά το ίδιο θέμα, η καλοκαιρινή περίοδος δυστυχώς ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς.

 

Τα γεγονότα:

Στις 1 και 2 Μαϊου ως τις 1:00 μ.μ. υπήρχε απαγορευτικό απόπλου και ως εκ τούτου δεν εκτελέστηκε κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο. Οπως θα περίμενε κάποιος, με τη λήξη του απαγορευτικού θα έπρεπε να γίνουν τουλάχιστον τα προγραμματισμένα δρομολόγια προς τη Ραφήνα, αν όχι και περισσότερα, αφού είχε προηγηθεί το τετραήμερο της Πρωτομαγιάς, που έφερε πολλούς επισκέπτες στο νησί.

Αντί αυτού, στις 2 Μαϊου συνέβησαν τα εξής απαράδεκτα:

Την ίδια στιγμή υπήρξε υποδειγματική εξυπηρέτηση της Μυκόνου, η οποία όμως, σε αντίθεση με την Ανδρο, διαθέτει σύνδεση και με Ραφήνα και με Πειραιά, αλλά και αεροπορική.

 

Κατόπιν αυτών:

Διαπιστώνουμε οτι η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της Ανδρου μόνο κατ' όνομα αποκαλείται "εξυπηρέτηση". Οι επιβάτες του τετραήμερου στοιβάζονται ουσιαστικά σε ένα πλοίο, χωρίς δυνατότητα επιλογής ώρας δρομολογίου. Προγραμματισμένα δρομολόγια δεν εκτελούνται. Επιβάτες και οχήματα μένουν εκτός. Και όλα αυτά, στην αρχή της τουριστικής περιόδου σε ένα νησί που δεν έχει άλλη συγκοινωνιακή επιλογή.

 

Γιά όλα τα παραπάνω διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την υποβάθμιση της Ανδρου, που αγωνίζεται να επιβιώσει αντιμετωπίζοντας την κρατική αδιαφορία.

 

Δεν μας αρκεί μιά συγγνώμη.

Δήμαρχος Ανδρου

 

Δήμαρχος Υδρούσας

 

Δήμαρχος Κορθίου

 

Πρόεδρος Σύνδεσμου Δήμων Ανδρου

May - June 2001