ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρόσφατα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συνετίου κυκλοφόρησε προς τα μέλη του ανακοίνωση με ημερομηνία 9-12-2000, στην οποία τους γνωρίζει οτι ο Δήμος Κορθίου αρνήθηκε να στολίσει το χωριό για τις γιορτές των Χριστουγέννων και μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Κοντού, το στολισμό ανέλαβε ο Σύλλογος με κόστος 50.000 δρχ.

Επειδή οι παραπάνω ισχυρισμοί αποτελούν ένα τεράστιο ψέμα, αναγκαζόμαστε να σας κάνουμε γνωστά τα πραγματικά περιστατικά, αλλά και να αποκαλύψουμε τη σκηνοθεσία και τις αληθινές προθέσεις των εμπνευστών της.

  1. Οπως και πέρυσι, επειδή ο Δήμος Κορθίου δεν διαθέτει δικό του προσωπικό για το στολισμό, ανέθεσε στον εργολάβο ηλεκτρολόγο κ. Λαούδη Ελευθέριο την εργασία για το στολισμό από 15 έως 22 Δεκεμβρίου 2000 και τον αποστολισμό από 12-21 Ιανουαρίου 2001.

  2. Ο Δήμος Κορθίου πέρυσι διέθεσε για την αγορά των στολιδιών 600.000 δρχ. για τον υπόλοιπο Δήμο και, με προσωπική επιλογή του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Συνετίου κ. Κοντού, 300.000 δρχ. μόνο για το Συνετί.

  3. Ο Δήμος Κορθίου έχει επιχορηγήσει το 2000 τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συνετίου με το ποσό των 300.000 δρχ.

  4. Ο ηλεκτρολόγος κ. Λαούδης επικοινώνησε με το σπίτι του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κοντού την Τετάρτη 20-12-2000, για να συνεννοηθούν ώστε την επομένη 21-12-2000 να γίνει ο στολισμός του χωριού και του απάντησε η σύζυγος του Προέδρου, κα. Ειρήνη Κοντού, οτι "ευχαριστούμε πολύ που μας θυμηθήκατε τώρα, αλλά το στολισμό θα τον κάνει ο Σύλλογος".

  5. Την ίδια μέρα, ο εργολάβος κ. Λαούδης ανέφερε το περιστατικό στο Δήμαρχο, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με τον κ. Μιχάλη Κοντό, ο οποίος του είπε οτι το στολισμό τον κάνει ο Σύλλογος.

  6. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας-12-2000, όπως είναι καταγεγραμμένο και στα μαγνητοφωνημένα πρακτικά, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Συνετίου κ. Κοντός, ερωτηθείς από το Δήμαρχο πότε, πώς, από ποιόν και προς ποιόν έγινε ερώτημα προς το Δήμο (από το Τοπικό Συμβούλιο ή από το Σύλλογο) για το στολισμό του χωριού, απάντησε οτι ποτέ δεν υποβλήθηκε κανένα τέτοιο ερώτημα και φυσικά ποτέ δεν υπήρξε καμιά αρνητική απάντηση. Ακόμη, ο κ. Κοντός ανέφερε οτι η συνεννόηση του με το Σύλλογο έγινε την προηγούμενη εβδομάδα (11-17 Δεκεμβρίου 2000).

Υπενθυμίζουμε οτι η απόφαση και ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ημερομηνία 9-12-2000.

Τα πραγματικά περιστατικά που αναφέρονται παραπάνω, μας οδηγούν στο συμπέρασμα, οτι η προσπάθεια διαβολής του Δήμου Κορθίου προς τους Συνετιανούς, ήταν προαποφασισμένη και σκηνοθετημένη από μια ομάδα ανθρώπων, που εδώ και αρκετό καιρό, έχουν αναλάβει εργολαβικά τη συκοφάντηση του Δήμου προς τους χωριανούς για προσωπικούς και ιδιοτελείς λόγους, με σκοπό τη συνεχή αναταραχή στο χωριό και τη συνεχή διατάραξη των σχέσεων του Συνετίου με το Δήμο, χρησιμοποιώντας για αυτό το σκοπό κάθε μέσο (ψέματα, διαστρεβλώσεις, συκοφαντίες, αποκρύψεις στοιχείων, κλπ), αφού δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ακόμα και θεσμικά συλλογικά όργανα του χωριού, όπως ο Σύλλογος και το Τοπικό Συμβούλιο.

Αναμένοντας τις επιβεβλημένες εξηγήσεις και την επιστροφή στην αλήθεια όλων των εμπλεκομένων στο παραπάνω θέμα, επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε, μιάς και ο Δήμος Κορθίου θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειές του για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για το Δήμο και το Συνετί, έχοντας πάντα εμπιστοσύνη στους Συνετιανούς και την κρίση τους, που θα απομονώσει τους υπονομευτές της ενότητας και της προόδου του χωριού, που αποτελεί την πρωταρχική μας επιδίωξη.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά

Κόρθι, 23-12-2000

Ο Δήμαρχος Κορθίου

Ιωάννης Γλυνός

November - December 2000