Επιστολή του Δήμου Κορθίου προς τον ΟΤΕ Α.Ε.

Κύριε διευθυντά,

 

Η περιοχή του Δήμου Κορθίου βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ανδρου, ενός νησιού που αντιμετωπίζει, αν και μόνο δύο ώρες απο την Αττική, όλα τα προβλήματα ενός απομακρυσμένου νησιού και που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την ανάπτυξή του, όχι μόνο την τουριστική, αλλά και την πολιτιστική, την αθλητική, των υποδομών που διαθέτει, τη συγκοινωνιακή, κ.ά.

Στην περιοχή του Δήμου Κορθίου εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια μια έντονη δραστηριότητα σε εκδηλώσεις μεγάλου βεληνεκούς, όπως το Διεθνές Συμπόσιο Γυναικών Καλλιτεχνών (1999), η συναυλία του διάσημου Τζον Μοδινού (1999), εκδηλώσεις στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (1999), εκδήλωση προς τιμή του διάσημου σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη (2000). Αποκορύφωση ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοσανίδας (windsurf), στο οποίο συμμετείχαν 200 αθλητές απο όλο τον κόσμο και το οποίο προσέλκυσε χιλιάδες θεατές (2000).

O Δήμος Κορθίου προγραμματίζει νέες παρόμοιες εκδηλώσεις κατά το 2001 και μετέπειτα, που σκοπό έχουν να βάλουν την περιοχή στην αναπτυξιακή τροχιά της υπόλοιπης χώρας.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη τροχοπέδη, η οποία δεν είναι άλλη απο την απουσία σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υποδομών ικανών να καλύψουν τις ανάγκες αυτών των εκδηλώσεων. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα σας υπενθυμίζουμε την πρόσφατη περίπτωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Windsurf και την αδυναμία του ΟΤΕ να παράσχει κυκλώματα για ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, παρά την ύπαρξη αρκετών τηλεοπτικών σταθμών, που ενδιαφέρονταν για ζωντανή κάλυψη των αγώνων.

Επειδή πληροφορηθήκαμε οτι είσαστε στη διαδικασία εγκατάστασης οπτικών ινών στο νησί, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η περιοχή μας στο σχεδιασμό σας, έχουμε να επισημάνουμε οτι μετά απο τα παραπάνω, κρίνεται απαραίτητη και ζωτικής σημασίας η βελτίωση της τηλεπικοινωνιακής υποδομής του τοπικού τηλεπικοινωνιακού κέντρου, με τη διασύνδεσή του με το καλώδιο οπτικών ινών που εγκαθιστάτε στο νησί. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αν το καλώδιο τοποθετηθεί κατα μήκος του επαρχιακού δρόμου απο τη Σταυροπέδα ως τον Ορμο μέσω Καπαριάς.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε οτι θα αφήσετε εκτός του αναπτυξιακού σχεδιασμού το ένα τρίτο της Ανδρου.

 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με τιμή

Ιωάννης Γλυνός

Δήμαρχος Κορθίου Ανδρου

November - December 2000