Επιστολή του Δήμου Κορθίου στην Cosmote Α.Ε.
για την κάλυψη της περιοχής Συνετίου

Προς COSMOTE A.E.

 

Με την παρούσα θέλουμε να σας ευαισθητοποιήσουμε και να σας προτείνουμε λύση σε ένα πρόβλημα της περιοχής του Δήμου μας.

Οπως γνωρίζετε το Συνετί αποτελεί το μοναδικό ίσως χωριό της Ανδρου χωρίς κάλυψη απο καμμιά εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Στην περιοχή αυτή, εκτός απο τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες του καλοκαιριού, υπάρχουν και πολλοί περιπατητές που επισκέπτονται καθημερινά τη γειτονική περιοχή των Διποταμάτων, όπου δημιουργείται πρότυπο Οικομουσείο, μιάς και είναι μοναδική περιοχή σε επίπεδο νομού.

Ολοι αυτοί οι άνθρωποι δυστυχώς δεν έχουν δυνατότητα εξυπηρέτησης με την κινητή τηλεφωνία λόγω απουσίας κεραίας στην περιοχή.

Βέβαια δεν είναι εφικτό να τοποθετηθεί κεραία οπουδήποτε, όχι μόνο για τοπογραφικούς λόγους, αλλά και επειδή η ευρύτερη περιοχή των Διποταμάτων αποτελεί προστατευόμενη περιοχή μεγάλου αισθητικού κάλλους.

Για την κάλυψη της περιοχής σημειώνεται οτι έχει δείξει ενδιαφέρον και η PANAFON.

Μετά απο έρευνά μας διαπιστώσαμε οτι υπάρχει ένα σημείο (εκτός της περιοχής προστασίας), στο οποίο φθάνει το σήμα της COSMOTE και το οποίο έχει πολύ καλή οπτική επαφή με το Συνετί και όλη την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για το σημείο που βρίσκονται οι τηλεοπτικοί αναμεταδότες του Συνετίου (ψηλά πάνω απο τον επαρχιακό δρόμο), σημείο κάλυψης της περιοχής που έχει υποδειχθεί και απο τους τεχνικούς σας στην Ανδρο.

Παρακαλούμε λοιπόν να εξετάσετε το συντομότερο δυνατό την περίπτωση τοποθέτησης κεραίας στο σημείο αυτό για να καλυφθεί το χωριό και η περιοχή. Σημειώνουμε οτι στο σημείο αυτό σας παρέχουμε την απαιτούμενη υποδομή (ηλεκτρικό ρεύμα, οικίσκος).

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με τιμή

Ιωάννης Γλυνός

Δήμαρχος Κορθίου Ανδρου

November - December 2000